0

Leeg je winkelwagen

Over De Luizenkap

‘Ik ergerde mij enorm, omdat mijn kids continue onder de luizen zaten en het leek alsof niets hielp! Ik maak me er heel druk over dat ons eten goed en biologisch moet zijn, maar als mijn kinderen luizen hadden, smeerde ik hen vol met luizenbestrijdingsmiddelen van de drogist, en dat voelde gek. Er moet toch gewoon iets in het keukenkastje staan wat helpt!? Ik ving een paar luizen bij mijn dochter en zette verschillende eierdopjes klaar. 1 met heel zout water, 1 met vissaus van de toko, 1 met vodka en 1 met olijfolie. Met de olie waren ze binnen een paar minuten dood of bewusteloos!

Dus moest er een soort zwembad op je hoofd komen, waarin je de luizen verdrinkt. We zijn begonnen met ducktape en een plastic zakje op het hoofd. Toen een binnenband van een kinderfietsje met een plastic zakje, maar dat was allemaal geen succes. Sterker nog, ik zat elke keer helemaal onder de olijfolie, want het liep er gewoon meteen uit. Een heleboel mensen heb ik toen lastig gevallen met mijn idee en met hun deskundige hulp is het uiteindelijk De Luizenkap geworden.

De Luizenkap is minimaal 10 keer herbruikbaar. Dus als je kinderen nieuwe luizenaanvallen te verduren hebben, kost het je alleen de olijf- of zonnebloemolie. Maar zelfs die is (gezeefd) naar wens herbruikbaar. Als je het goed toepast, werkt het 100%. Want luizen zullen nooit resistent worden tegen verdrinking. Eigenlijk kun je zeggen dat het net zo goed werkt als de bestaande middelen, alleen is dit gezonder voor je haar en vele malen goedkoper. Je moet de Luizenkap zorgvuldig opdoen, anders kan het gaan lekken, daarom hebben we er een haarbandje bij gedaan. En de olie moet natuurlijk goed worden verdeeld, want je wilt niet dat er ook maar 1 luis ontsnapt. Dat doe je door je hoofd voorzichtig van voor-naar-achter-van- links-naar- rechts te bewegen. En dan kam je de olie eruit met een luizenkam en neem je makkelijk de dode en bewusteloze luizen mee.


Ik ben echt superblij met deze oplossing, want je hoeft geen 14 dagen lang meer luizen te kammen, dus dat scheelt enorm veel tijd. Is dit de beste oplossing? Voor mij wel, al is het, zeker de eerste keer wennen en blijft het gedoe, zo'n luizenaanval. 
Om het luizenprobleem écht op te lossen, moeten we samenwerken. Daarom roep ik iedereen op om mee te denken hoe we deze methode nóg makkelijker kunnen maken. Zodat we met z’n allen op een zo fijn mogelijke manier van de hoofdluizen afkomen!

Succes! 

Nicolette Mak

Uitvinder van De Luizenkap