0

Leeg je winkelwagen

FAQ's

Wat heb ik nodig?  
Het pakket bevat alles wat je nodig hebt voor 1 luizenaanval, dus voor 2 behandelingen. Je moet de behandeling na 9 dagen herhalen. De trechter is gemaakt van steenpapier en je kunt hem nog een paar keer gebruiken als je hem goed spoelt. Wat heb je nog meer nodig voor de volgende aanval: een liter olie, haarnetje, wattenstaafjes, talkpoeder, een huishoudbad, shampoo, een knijper of elastiekje, afwasmiddel (voor het schoonmaken van de kap), en een plastic zakje om de olie in weg te gooien.
 
Waarvoor heb ik de watten nodig?
Je moet de watjes in de oren en de kuiltjes achter de oorlellen doen. Als je dit vergeet of je doet het niet goed, dan kan de olie hier uitlekken.
 
Hoe plaats ik de kap op de juiste manier?
Trek de kap over de oren en bedek de achterkant van de nek om ervoor te zorgen dat deze over al het haar en het haarnet valt. Laat het voorhoofd vrij tot ongeveer 3 cm boven de wenkbrauwen.Dit geeft je wat ruimte aan de bovenkant van de kap. Trek dan de kap een beetje aan om een kleine geul te creëren zodat de olie over het hele hoofd onder de kap kan vloeien. Als de olie in de kap zit en je sluit de opening met de pin of elastiek, beweeg je het hoofd voorzichtig van voor naar achter en naar alle kanten om er zeker van te zijn dat de olie al het haar bedekt. Herhaal dit na 5 minuten.
 
Waarom heb ik een oude handdoek nodig?
Als je wat olie morst, wil je het niet op een mooie handdoek morsen. Mocht er toch nog wat olie uitlekken, laat de handdoek dan weken in wat water en afwasmiddel voordat je hem in de wasmachine doet.
 
Waarom moet ik de behandeling herhalen?
De olie doodt de neten niet, dus je moet de babyluizen ook nog doden. Om er zeker van te zijn dat alle neten zijn uitgekomen (6e of 7e dag na de eerste behandeling), moet u de behandeling na 9 dagen herhalen. Het duurt 17 dagen voordat een babyluis zich kan voortplanten. Dus zelfs als je de behandeling na 9 dagen niet kunt herhalen, kun je dit nog steeds doen tot 17 dagen na de eerste behandeling. 
 
Hoe vaak kan ik De Luizenkap gebruiken?
Je kunt deze minstens 10 keer gebruiken, dit hebben we zelf getest. Maar misschien kun je hem zelfs wel 20 keer gebruiken, zolang je hem maar goed reinigt en behandelt. Mabel, die de kap produceert, garandeert dat de kap 3 jaar lang zijn elasticiteit behoudt, maar dit kan een voorzichtige schatting zijn en het kan net zo goed 5 of 10 jaar 'werken'.
 
Waarom kan ik niet gewoon water gebruiken?
Luizen verdrinken niet in water. Ze sterven (oude luizen) of raken bewusteloos als ze doordrenkt zijn met olie. Daarom kam je de olie er na de behandeling grondig uit en neem je heel makkelijk de luizen mee.
 
Kan ik de olie hergebruiken?
Ja, dat kan.
 
Waarom moet ik de kap zo grondig schoonmaken en drogen?
Als je dit niet doet, zal de kap krimpen en zal de latex zijn elasticiteit verliezen. Breng het talkpoeder aan om te voorkomen dat de zijkanten van de kap gaan plakken.
 
Waarom heb ik een trechter nodig?
Dit maakt het een stuk makkelijker om de olie in de kap te gieten. Wat als je geen trechter hebt? Voordat u het flesje olie kantelt, schuift u de bovenkant in de opening van de LiceHat. Pas dan kantelt u het flesje zodat de olie in de Luizenkap kan stromen. Je kunt ook een trechter maken door de bovenkant van een plastic flesje af te snijden op ongeveer 10 cm onder de opening.
 
Waarom heb ik een tweede plastic zak nodig?
Je gebruikt deze zak om de gebruikte olie in te schenken. De zak met olie kan worden weggegooid met het gewone afval. Of je kunt de olie zonder de zak met het organische afval weggooien. Het plastic zakje dat bij de verpakking wordt geleverd, wordt gebruikt om de kap in op te bergen.