0

Leeg je winkelwagen

Hoe Werkt Het?

 

Doe de behandeling in de badkamer

Gebruik de Luizenkap bij voorkeur in de badkamer. En blijf bij je kind! Je wilt hem of haar niet door je huis laten rennen met een liter olie op het hoofd :-)

Haar wassen

Maak het haar NIET nat met water voor je er shampoo insmeert. Smeer de shampoo rechtsreeks op het met door de olie doordrenkte haar. Dan krijg je de olie er sneller uit.

Schoonmaken van De Luizenkap

Wrijf de kap al druipend van de olie in met afwasmiddel (of shampoo) en spoel dan af met warm (niet te heet!) water. Doe dit 2 of indien nodig 3 keer zorgvuldig, tot alle olie ervan af is. Droog dan de kap met theedoek of keukenrol. Als je een föhn in huis hebt... dat gaat nóg sneller. Bepoeder de kap vervolgens flink van binnen en buiten met talkpoeder. Stop hem dan in het bijgeleverde plastic zakje met het kleine ‘siliconen-dingetje’, want dat haalt alle vocht eruit. Let op! Als je de Luizenkap niet correct opbergt, dan gaat de kwaliteit écht snel achteruit. En hij gaat kleven en verschrompelen. Hartstikke zonde!

Olie niet door de gootsteen spoelen

De olie die in het teiltje overblijft echt niet door de gootsteen spoelen, want dan verstopt de afvoer.

Zo zorg je dat de olie overal komt

Door het hoofd voorzichtig van-voor-naar-achter-van-links-naar-rechts te bewegen, komt de olie overal. Het voelt even gek, maar went al snel! Herhaal dit na 5 minuten als je echt geen enkel risico wilt nemen.

Lekken

Het haarbandje doe je aan de rand van de kap, zodat er geen druppeltjes olie langs je gezicht of in je nek lopen.